Over ons

Als kind al speelden honden een grote rol in mijn leven. Op mijn 16e kreeg ik mijn eerste eigen hond en vele jaren later, toen ik mijn man leerde kennen, was deze er nog.

Er kwamen meer honden bij, verschillende rassen: Old English Sheepdog, West Highland White Terrier en Chinese Crested Hairless.

In 2005 zijn wij van Nederland naar België verhuisd en hier hebben we veel ruimte om onze honden naar hartelust te laten ravotten. Vlak voordat we verhuisden, verscheen onze eerste Bearded Collie op het toneel en een tweetal jaren later nummer twee.

Jammer genoeg is onze eerste beardie maar net vier jaar geworden, maar ze heeft ons wel ervan overtuigd dat dit het ras is waar ons hart het meest naar uit gaat.

Onze honden leven allemaal in huis en maken deel uit van ons gezin. Ze hebben buiten heel veel plaats om te rennen en te ravotten, maar toch gaan we er ook graag op uit met ze.

Inmiddels hebben meerdere beardies een thuis bij ons gevonden…. Want wat is er leuker dan een Bearded Collie? Natuurlijk, meer Bearded Collies….!

Zo nu en dan hebben we een nestje uit een verantwoorde combinatie, waarbij we vooral letten op karakter en gezondheid. Uiteraard spelen de typische raskenmerken van de Bearded Collie ook een grote rol!

Onze pups groeien op in huis, samen met de andere honden en onze kater. We hechten veel waarde aan een goede socialisatie.